Fwd: Nieuwsbrief Wijkservicecentrum Noordwest

(integraal doorgeplaatst)

In the spotlight: Noordse Park

 • Wie wil weten of tuinieren bij hem of haar past, is welkom in speeltuin Noordse Park om mee te doen in de biologische buurtmoestuin. Ook kinderen zijn welkom, om te helpen en/of te spelen. Lees meer >>
 • 8-10 juli: buurtcamping Noordsepark, met initiatievenmarkt. Burgemeester Van Zanen opent de camping. Kijk op www.buurtcamping.nl voor meer informatie.

De Amsterdamsestraatweg maken we samen

Bewoners en ondernemers zetten zich met de gemeente in voor een levendige, ondernemende en stoere Straatweg.

 • De gemeenteraad heeft op 30 juni besloten 1,6 miljoen vrij te maken om te starten met de herinrichting van een deel van de Straatweg. Daarbij is de invoering van een maximale snelheid van 30 kilometer een optie. Daarnaast komt er €100.000 voor een schone, opgeruimde Straatweg.
 • Verlenging proef overlasttelefoon: de overlasttelefoon Amsterdamsestraatweg blijft in ieder geval tot 1 januari 2017 in gebruik. Dit betekent dat bewoners en ondernemers van het stuk tussen de Daalsesingel tot de Marnixlaan ook de komende maanden van het speciale telefoonnummer gebruik kunnen maken om overlast te melden. Het gaat bijvoorbeeld om vuil op straat, jongerenoverlast of verkeerd geparkeerde auto’s. De gemeente besluit eind 2016 of de overlasttelefoon definitief blijft. Bewoners en ondernemers hebben het telefoonnummer per brief ontvangen.
 • Op 18 juni was er een gezamenlijke controleactie >> 
 • Op 8 juli organiseren de ondernemers van de Amsterdamsestraatweg een leuke actie op de Straatweg, in het kader van het Suikerfeest. Lees meer >> 
 • Op 13 juli zijn er weer opnames voor de film ‘Hoe het zou kunnen zijn’. Via hoehetzoukunnenzijn@gmail.com kunt u meer informatie krijgen of u aanmelden als figurant.
 • We zoeken vloggers die tegen betaling leuke filmpjes kunnen maken over de Straatweg. Meer informatie via w.dijkstra@utrecht.nl

Stoeptegel voor alerte buurtgroepen
Heeft u met uw buurtgenoten bijvoorbeeld een Whatsapp- of Facebookgroep om informatie over verdachte situaties te delen? Bij het wijkservicecentrum (Amsterdamsestraatweg 283) kunt u raamstickers krijgen en uw groep aanmelden voor een stoeptegel.


Westelijke Stadsboulevard
De wegen tussen het 24 Oktoberplein en de Marnixbrug worden de Westelijke Stadsboulevard.
Daarmee verbetert de leefbaarheid, komt er meer groen en kunnen fietsers en voetgangers veiliger oversteken. Er zijn begin juli twee bijeenkomsten voor omwonenden en ondernemers. Zij hebben daarvoor een uitnodiging ontvangen. In september is er een algemene inloopbijeenkomst. Lees meer >>


Noordwester stoelen in gebruik genomen
De stoelen die EchtWaar (2e Daalsedijk 8 gebouw W) namens Noordwest heeft gemaakt voor de vergaderkamer van burgemeester Van Zanen, zijn inmiddels in gebruik genomen. Op http://www.echtwaar.nu/nieuws/ vindt u foto’s van deze mooie stoelen en meer informatie over EchtWaar.


J.M. de Muinck Keizerlaan krijgt eigen bushalte
Er komt een nieuwe bushalte in de wijk. De halte komt bij de J.M. de Muinck Keizerlaan. In het Vervoerplan 2016 staat waar de halte precies komt.


Ramadan in Noordwest
De Ramadan is dit jaar van 6 juni tot en met 5 juli; tijdens deze maand eten moslims alleen na zonsondergang; dat heet Iftar. In Noordwest waren diverse Iftarbijeenkomsten waarbij moslims en niet moslims samen aten om elkaar beter te leren kennen. Sociaal makelaar Amar Haddouch twitterde daar enthousiast over >>


De agenda van Noordwest

 • 4 juli ontwerpbijeenkomst Westelijke Stadsboulevard over het deeltraject Royaards van den Hamkade en spoorlijn Utrecht-Amsterdam. Op uitnodiging.
 • 5 juli informatieavond kruispunt De Lessepsstraat-Zwanenvechtlaan. Op uitnodiging.
 • 6 juli ontwerpbijeenkomst Westelijke Stadsboulevard over het deeltraject Marnixbrug en Royaards van den Hamkade. Op uitnodiging.
 • 6 juli informatieavond pleintje Boorstraat. Op uitnodiging.
 • 7 juli informatieavond pleintje Sint Ludgerusstraat. Op uitnodiging.
 • 8-10 juli: buurtcamping Noordsepark, met initiatievenmarkt. Kijk op www.buurtcamping.nl voor meer informatie.
 • 29 augustus van 18.30 – 19.30 uur: spreekuur wijkwethouder Kees Diepeveen in Wijkservicecentrum Noordwest (Amsterdamsestraatweg 283) Wilt u iets bespreken met de wijkwethouder? Meldt u zich dan vooraf aan via telefoonnummer 14 030 of via noordwest@utrecht.nl.
 • Save the date: op 23 september organiseert het wijkservicecentrum in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Utrecht, Me’kaar en Stichting Move een Initiatievendag, vanaf 15.00 ’s middags. Zet dit vast in uw agenda! Meer informatie volgt.

Goed idee? Doe er iets mee!
Voor leuke ideeën voor de buurt kunt u een aanvraag doen voor het initiatievenfonds. Kijk op het digitaal loket voor meer informatie of om direct een aanvraag te doen.


Vrijwilligers gezocht voor Terre des Hommes
Terre des Hommes strijdt tegen kinderuitbuiting. De kringloopwinkel aan de Amsterdamsestraatweg 392 heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Lees meer >>.


En verder

 • T/m zondag 3 juli: feestelijk weekend tijdens de Tourstart, dat doet terugdenken aan de zonnige Tourstart in Utrecht. Lees meer >> 
 • 5 juli bijeenkomst met wethouder Kees Geldof, over biodiversiteit in tuinen en op balkons. Van 19:00 – 21.30 uur op het Stadskantoor (6e verdieping). Aanmelden via h.van.ditzhuyzen@utrecht.nl.
 • Workshop crowdfunding op 7 juli. Lees er alles over >>
 • Het openbaar vervoer in en rondom de stad Utrecht verandert vanaf 2 juli ingrijpend. Dit is mogelijk ook voor u van belang. Lees meer >>
 • Lever uw snoeisel van de taxus in en help mee bij het bestrijden van kanker. De stof taxol die in de jonge scheuten zit, is nodig voor de productie van geneesmiddelen voor chemokuren. Inleveren kan tussen 13 juni en 31 augustus. Lees meer >>
 • Ruimte voor initiatief in de stad maakt Utrecht een stukje mooier en meer van de mensen zelf. Lees meer >> 
 • Doe melding van vermoedens van woonfraude op www.utrecht.nl/meldingenóf bij uw eigen woningbouwcorporatie.