AD: Straatweg wil klein Neude worden

Overgenomen uit AD Utrecht dd. 26 mei 2016 (link)

Bewoners en ondernemers willen van de Amsterdamsestraatweg een ‘klein Neude’ maken, een plek waar je op een terras rustig een drankje kunt doen.

Hardrijdende auto’s en fietsers die door rood rijden. De Amsterdamsestraatweg is ter hoogte van het Bethlehempark geen plek om lekker een drankje te doen zonder van je sokken gereden te worden.Tom de Zeeuw van Initiatiefgroep Klein Neude wil daar de komende jaren verandering in brengen. Samen met ondernemers en bewoners heeft hij een plan opgesteld. Voor de herinrichting van het stukje Amsterdamsestraatweg is nu 300.000 euro beschikbaar. ,,De verkeerskundige van de gemeente is enthousiast, maar er lijkt net te weinig budget te zijn. We hopen dat er nog wat geschoven kan worden”, zegt De Zeeuw.
 Het zou leuk zijn om als eetcafé verder te kunnen gaan.
Ibrahim Akyüz

Meer bezoekers
Door plaats te maken voor terrassen rondom het kruispunt, denkt De Zeeuw dat de straat meer bezoekers aantrekt. Ibrahim Akyüz, eigenaar van cafetaria Efes, heeft interesse in de mogelijke terrasplek naast zijn cafetaria. ,,In 2014 hebben we verbouwd. Het zou leuk zijn om als eetcafé verder te kunnen gaan. Nu komen er nauwelijks gezinnen eten.” Een terrasplek is alleen mogelijk als er ook wat aan de verkeersinrichting gebeurt, stelt De Zeeuw.

,,Op dit stuk vinden vaak ongelukken plaats. Het lijkt hier vaak net een racebaan”, zegt Akyüz. Afgelopen vrijdag botsten op die kruising twee auto’s op elkaar en eindigde een van de auto’s tegen de gevel van een mesologiepraktijk.

De Zeeuw ziet de verkeerslichten liever verdwijnen. ,,De weg moet op die verandering aangepast worden. Bestuurders en fietsers moeten dan meer rekening met elkaar houden.” Door de weg te versmallen en oversteekplaatsen te creëren wordt de kruising duidelijker voor iedereen.

Noot van de Verkeerswerkgroep

Ook deze week is er weer een aanrijding geweest op dezelfde plek, dit keer met een scooter die een ernstige hoofdwond opliep. Zie: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1478959/scooterrijder-gewond-bij-botsing-amsterdamsestraatweg.html. We roepen de gemeente Utrecht op versneld de plannen van herinrichting ASW tot uitvoer te brengen.

 

Tagged: